Terneuzense partijen schieten noodlijdende Voedselbank te hulp


Terneuzense partijen schieten noodlijdende Voedselbank te hulp

Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen kan rekenen op de hulp van de gemeente Terneuzen om uit de misère te komen. Het maakt de coalitiepartijen in de gemeenteraad niet eens zoveel uit hoeveel geld er nodig is om de voorziening overeind te houden. Als het maar gebeurt.
,,De Voedselbank is zo’n belangrijke voorziening en dat wordt dat gezien de huidige economische ontwikkelingen ongetwijfeld in toenemende mate. Wij moeten er alles aan doen om deze voorziening toekomstbestendig te maken”, zegt fractievoorzitter Jos Verdurmen van TOP/Gemeentebelangen.
Hij dient daarom samen met coalitiepartners VVD, CDA en PvdA een motie in bij de eerstvolgende raadsvergadering.
Het gaat Verdurmen en consorten er niet alleen om nu noodverbandjes te plakken. Ze willen dat de Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen weer een tijd vooruit kan. Door stijgende kosten voor onder meer transport en de opslag voor het koelen en vriezen van producten, staat de organisatie onder grote druk. De begroting voor volgend jaar laat een tekort van een halve ton zien. Wekelijks worden zo’n 670 pakketten uitgedeeld.
Vijftig cent per inwoner
Voorzitter Hanneke Berbée van Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen schetste vorige week in de vergaderingen van twee raadscommissies van de gemeente Hulst en Terneuzen dat er per inwoner vijftig eurocent bij moet. Nu betalen Sluis, Hulst en Terneuzen twintig cent per inwoner. De extra bijdrage komt voor Hulst neer op 14.000 euro, voor Sluis op 10.000 euro en voor Terneuzen 27.000 euro.
,,Als het iets meer moet zijn, moet dat ook bespreekbaar zijn”, zegt Jos Verdurmen. Hij legt de motie ook voor aan de fracties in de gemeenteraden van Hulst en Sluis. Wethouder Laszlo van de Voorde heeft op 17 oktober een gesprek met Berbée. Hij liet weten daarin ook te willen kijken naar alternatieven voor de wekelijkse, enorme operatie om voedsel bij het distributiecentrum in Terneuzen te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

I accept I decline Privacycentrum Privacy-instellingen