Erik van Merrienboer wordt nieuwe burgemeester


Erik van Merrienboer wordt nieuwe burgemeester

Op donderdag 25 februari heeft de gemeenteraad Erik van Merrienboer (55) voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Terneuzen. Van Merrienboer zal burgemeester Lonink opvolgen die op 1 mei zijn functie zal neerleggen.

Jos Verdurmen (TOP/Gemeentebelangen) maakte als voorzitter van de vertrouwenscommissie de naam van Van Merrienboer bekend tijdens een extra raadsvergadering. In totaal hadden 13 kandidaten gesolliciteerd naar de positie van burgemeester.

De benoeming van de Van Merrienboer is nog niet officieel. De benoeming gebeurt door de Koning, maar het is uitzonderlijk dat de Koning een voordracht van de Raad niet overneemt. Het plan is om de nieuwe burgemeester in een buitengewone raadsvergadering begin mei 2021 te installeren.

Foto : Wim Hollemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

I accept I decline Privacycentrum Privacy-instellingen