Van Hulle getergd door kritiek op inspraak verhuizing Sasse supermarkten

TOP Gemeente Belangen - Frank van Hulle blog website

Van Hulle getergd door kritiek op inspraak verhuizing Sasse supermarkten

Getergd is de Terneuzense wethouder Frank van Hulle door de kritiek op de informatievoorziening over de voorgenomen verhuizing van de supermarkten uit het centrum van Sas van Gent naar bedrijventerrein Sasse Poort. ,,Wij zijn altijd open geweest.”

Van Hulle reageerde zo deze week in de raadscommissie omgeving. Zowel de stadsraad Sas van Gent als kunstmestfabriek Rosier, buurman van Sasse Poort, beweert niet geïnformeerd te zijn. En dat is volgens Van Hulle bezijden de waarheid. ,,Rosier is per mail ingelicht, de dag nadat het college van B en W had ingestemd met het plan voor de verhuizing. En de stadsraad is steeds bijgepraat. Niet precies over de onderhandelingen, maar iedereen wist dat dit eraan zat te komen.”

Bijna schofferend
Sinds 2014 is al bekend dat Albert Heijn en Lidl willen verhuizen om uit te kunnen breiden. Anders dreigen ze op termijn helemaal uit Sas van Gent te verdwijnen. Onder anderen raadsleden Paul Balcaen (CDA) en  Ellen Blommaart (VVD) waren daar niet van onder de indruk, en evenmin van de reactie van Van Hulle. Balcaen noemde de omgang met de stadsraad ‘bijna schofferend’. Hij is zelf stadsraadslid.

De Terneuzense raad stemt 28 mei over het verhuisplan. Of er een meerderheid voor is, is afwachten. Alleen TOP/Gemeentebelangen, ChristenUnie, SGP en PVV, goed voor 14 van de 31 raadszetels, steunden het deze week. ,,Voor Sas van Gent biedt dit nieuwe kansen”, zei Peter Snoodijk (TOP/GB). Andere raadsleden vrezen negatieve gevolgen voor het Sasse centrum.

TOP Gemeente Belangen - Frank van Hulle blog website
Frank van Hulle – TOP Gemeente Belangen

Na goedkeuring van het plan volgt nog een officiële inspraakronde. Rosier heeft al gemeld bezwaar te maken.

Bron artikel:
https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/van-hulle-getergd-door-kritiek-op-inspraak-verhuizing-sasse-supermarkten~a9c66cae/

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

I accept I decline Privacycentrum Privacy-instellingen